Περιεχόμενο 40 lt

Οδηγίες χρήσης

1. Τοποθετήστε το μπλοκ σε σκιερό και φωτεινό μέρος, κατά προτίμηση σε μια καλά φωτιζόμενη αποθήκη, στο μπαλκόνι αλλά σε προστατευόμενο μέρος από βροχή-ήλιο, στον κήπο σε μέρος που να μη βρέχεται κλπ.

2. Φροντίστε ώστε η μεγάλη πλευρά που δεν έχει τρύπες να βλεπει προς τα κάτω ή να πατάει σε κάποιο ξύλινο τελάρο ή άλλη βάση, εάν πρόκειται να τοποθετηθεί στη γη.

3. Όταν το μπλοκ είναι αρκετά λευκό είναι έτοιμο να δώσει μανιτάρια. Για να γίνει αρκετά λευκό (εάν δεν είναι) θα πρέπει να παραμείνει σε χώρο με θερμοκρασία δωματίου για 3 με 5 μέρες.

4. Όταν το μπλοκ είναι έτοιμο να δώσει μανιτάρια θα πρέπει το σημείο που βρίσκεται να έχει τις ακόλουθες συνθήκες: θερμοκρασία αέρα 8-22 βαθμοί και υγρασία 70-90%.

5. Σε 7 με 10 μέρες από τις τρύπες εμφανίζονται συσσωματώματα μανιταριών σε μέγεθος φακής που μεγαλώνουν κάθε μέρα. Σε 2 με 4 μέρες, αναλόγως τις θερμοκρασίες, είναι έτοιμα να κοπούν. Μπορείτε να κόβετε κάθε μέρα και, εάν ο καιρός δεν είναι υγρός και ψυχρός, να τα ψεκάζετε με νερό. Ανάλογα την ξηρότητα της ατμόσφαιρας μπορείτε να επαναλαμβάνετε τους ψεκασμούς 4 με 5 φορές τις ζεστές ωρες.

6. Μαζέψτε τα μανιτάρια τραβώντας πλαγίως από το σημείο που εκφύονται όταν φτάσουν σε ένα μέγεθος μεγαλύτερο των 5 εκατοστών.

7. Όταν μαζευτούν όλα τα μανιτάρια που θα εμφανιστούν την πρώτη φορά ξεπλύνετε το μπλοκ με νερό και περιμένετε άλλες 10 με 15 ημέρες μέχρι την εμφάνιση του 2ου κύματος παραγωγής.

Μετά από 1 με 1,5 μήνα το μπλοκ δεν είναι πλέον παραγωγικό και μπορεί να αποτελέσει άριστο φυτόχωμα για τον κήπο σας.